Blog

Jaaroverzicht 2021 en toekomstplannen

2021 was een jaar waarin Bali Care Foundation haar focus langzaam verlegde van korte termijn oplossingen naar duurzame, lange termijn oplossingen. Een jaar waarin de stichting haar netwerk van vrijwilligers en samenwerkingsverbanden met lokale stichtingen heeft uitgebreid. In 2022 zal Bali Care Foundation zich (nog) meer gaan focussen op duurzame oplossingen. Zo zullen de waterfilters en educatie projecten verder worden uitgebreid.

Het coronaverhaal van Putu en Kadek

Het coronavirus heeft de lokale inwoners op Bali hard geraakt. Stichting Bali Care Foundation wil jullie graag informeren over de huidige situatie rondom Corona en de consequenties die dit met zich meebrengt voor de lokale bevolking. In dit artikel doet een lokale familie bestaande uit Putu en zijn vrouw Kadek samen met hun twee kinderen hun verhaal. Zij vertellen hoe zij Corona ervaren en hoe ze hier tot vandaag de dag mee omgaan.

Mindervaliden op Bali

Bali Care Foundation is continue bezig om inwoners in nood te signaleren en te voorzien van de juiste hulp. In deze blog vertellen wij graag meer over de mindervaliden op Bali. De situaties die wij aantreffen, hoe ouders en familieleden omgaan met kinderen met een beperking en hoe wij als stichting hier een helpende hand kunnen bieden.

Coronavirus/COVID-19 op Bali

Het was begin maart 2020. Het coronavirus bereikte Indonesië en dus ook het Indonesische eiland Bali. De meeste toeristen, studenten en digatal nomads besloten om het eiland te verlaten en terug te keren naar hun thuisland. Wij besloten om stichting Bali Care Foundation op te richten.

Schoon drinkwater voor inwoners op Bali

Schoon drinkwater, hoe speciaal is dit? Dat wij in Nederland beschikken over schoon drinkwater is iets waar we in het dagelijks leven niet bij stilstaan. We zetten gewoon de kraan open, spoelen het toilet door, zetten de tuinsproeier aan en we kunnen onbeperkt over water beschikken. Dit is in Indonesië en dus ook op Bali een heel ander verhaal.

Onderwijs voor kinderen op Bali

Recentelijk heeft Bali Care Foundation het gezin op bovenstaande foto ontmoet. Dit gezin bestaat uit vader, moeder met 6 jonge kinderen. De ouders beschikken niet over voldoende (financiële) middelen en andere mogelijkheden om hun kinderen naar school te laten gaan. Alhoewel het basisonderwijs op zich wordt gefinancierd door de overheid dienen de ouders zelf de uniformen, boeken, schoolartikelen en vervoer te bekostigen.

Load More Posts

CHANGE A LIFE TODAY

Zolang er armoede op Bali bestaat zullen wij ons met volle overtuiging in blijven zetten om de leefomstandigheden te verbeteren. Doneer vandaag en maak verschil!

DONEER NU
Ga naar de bovenkant