INTRODUCTIE BALI CARE FOUNDATION

Bali Care Foundation is een stichting bedacht en gestart door Kees Hermus en Dirk Monsieurs. Als twee studenten wilden wij tijdens onze stageperiode op Bali gedurende de coronacrisis graag iets betekenen voor Bali en haar inwoners. Daarom hebben wij een doneeractie opgezet en met het ingezamelde geld de allerarmsten voorzien van voedselpakketten. Het was uitermate schrikwekkend om te zien dat op Bali zoveel gezinnen in onmenselijke omstandigheden wonen en werken. Dat terwijl dit eiland voor veel toeristen vooral bekend staat als een mooie vakantiebestemming.

Het was hartverwarmend om te zien hoe dankbaar de bevolking was met dit voor ons kleine gebaar. De blijdschap op de gezichten van deze mensen was onvergetelijk. Door deze ervaring kwamen wij op het idee een stichting op te richten om structureel iets te kunnen betekenen voor deze bevolkingsgroep.

Bali Care Foundation werd opgericht en Mark Dam was graag bereid als secretaris in het bestuur zitting te nemen. Mark is een vriend en heeft ook tijdens zijn studie stage gelopen op Bali. Hij voelt zich hierdoor zeer betrokken bij het eiland, de inwoners en de stichting. Bali Care Foundation heeft een lokaal team met vrijwilligers opgezet dat samenwerkt met verschillende instanties en andere hulporganisaties om samen onze doelen te bereiken.

Wij geloven in verandering. Jij ook?

WAAROM DONEREN AAN ONS?

  1. De Bali Care Foundation is een jonge, vernieuwende en gedreven stichting die zich in wil en blijft zetten voor de kansarmen op Bali;
  2. Met een groeiend bereik op onze sociale media gaan wij voor impact maken en denken wij in structurele oplossingen;
  3. Onze focus ligt op duurzame, lokale en structurele oplossingen;
  4. Door een groot netwerk op Bali zelf weten wij de kansarme écht te bereiken en te helpen;
  5. Onze passie en doorzettingsvermogen zorgt voor impact op Bali.

De Bali Care Foundation maakt het mogelijk voor bedrijven om (structureel) het doel van de stichting financieel te steunen. Met behulp van een meedenkend, gemotiveerd en actief bestuur zijn mogelijkheden tot doneren te bespreken.

Zo heeft de stichting in het verleden verschillende inzamelingsacties en sponsorlopen gehouden. Kijk voor onze huidige partners op deze pagina.

HOE WERKT HET?

Het doneren aan een project zorgt voor een positieve impact voor de inwoners op Bali. U kunt als donateur een voorkeur aangeven waar uw donatie voor wordt gebruikt. Dit maakt het de foundation mogelijk zich te focussen op de 4 grote pijlers voor de komende perioden. 

Als donateur kan u zelf kiezen in welk termijn u doneert en de hoeveelheid. Alle donaties zijn welkom en worden volledig gebruikt om het project te realiseren. Met structurele donateurs kan de Bali Care Foundation structureel voor verbetering zorgen op Bali. 

Het is mogelijk om de samenwerking met de stichting te promoten binnen uw eigen netwerk. Hiervoor kunnen onze standaard links naar de website en social media gebruikt worden. Promotie op onze website is in overleg met de stichting mogelijk, neem hiervoor contact op met het bestuur via: info@balicarefoundation.com

DEZE BEDRIJVEN GINGEN U AL VOOR

WAT BIEDT HET UW ORGANISATIE?

Als donateur van onze stichting toont u aan voor structurele verandering te zorgen op Bali. Wij zijn dan ook erg trots op onze donateurs zowel zakelijk als particulier, want elke euro maakt een verschil. Daarnaast willen wij het voor uw bedrijf zo gemakkelijk mogelijk maken om aan de buitenwereld te laten zien dat u ons steunt. Onze sociale media kanalen zijn dan ook actief in gebruik, en laat aantoonbaar het verschil zien.

Als stichting staan wij open voor verzoeken; zoals het langskomen bij uw organisatie om te vertellen over de stichting tot het meedenken in acties. Zoals op onze website te lezen is focussen wij ons op een viertal pijlers:

  1. Educatie;
  2. Infrastructuur;
  3. Waterfilters/schoon drinkwater;
  4. Duurzame ontwikkeling/productie van producten.
U kunt als organisatie ervoor kiezen om een algemene donatie te doen, of specifiek op een van onze lopende projecten. Met onze lokale partners en vrijwilligers kunnen wij pro actief handelen en weten wij precies waar uw donatie voor wordt gebruikt. Transparantie is dan ook een belangrijk thema binnen onze bedrijfsvoering.

HOE WEET IK OF HET GELD GOED TERECHT KOMT?

Als ANBI geregistreerde stichting doen wij er alles aan om uw donatie op de juiste plek terecht te laten komen. Doordat wij een ANBI-status hebben zijn wij verplicht minimaal 90% van onze donaties voor het algemeen beoogde doel te gebruiken. De overige 10% is voor structurele overhead kosten als hosting en een periodieke gift aan onze lokale vrijwilligers. Voor meer informatie over onze ANBI-status en uitgaves is te lezen op deze pagina.

IK HEB ALS ORGANISATIE NOG VRAGEN, HOE NEEM IK CONTACT MET JULLIE OP?

U kunt altijd het contactformulier op onze contactpagina invullen. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u terug met een antwoord. Ook zijn wij te bereiken via onze sociale media en email: info@balicarefoundation.com

CHANGE A LIFE TODAY

Zolang er armoede op Bali bestaat zullen wij ons met volle overtuiging in blijven zetten om de leefomstandigheden te verbeteren. Doneer vandaag en maak verschil!

DONEER NU