Mindervaliden op Bali

Bali Care Foundation is continue bezig om inwoners in nood te signaleren en te voorzien van de juiste hulp. We komen steeds weer nieuwe schrijnende situaties tegen. Samen met andere hulporganisaties proberen wij ons steentje bij te dragen om deze moeilijke levensomstandigheden draaglijker te maken. In deze blog vertellen wij graag meer over de mindervaliden op Bali. De situaties die wij aantreffen, hoe ouders en familieleden omgaan met kinderen met een beperking en hoe wij als stichting hier een helpende hand kunnen bieden.

Geschreven door Dirk Monsieurs & Kees Hermus

Recentelijk heeft stichting Bali Care Foundation een actie gehouden in het dorpje Pangkung Paruk in de regio Buleleng dichtbij Lovina. We troffen een gezinssituatie aan die erg hulpbehoevend is. Een alleenstaande moeder zonder inkomen samen met haar gehandicapte zoon. Bekijk de onderstaande video om een beeld te krijgen van de situatie.

Bali Care Foundation heeft het gezin voorzien van een voedselpakket en een dikke zachte mat waar de jongen op kan liggen. Daarnaast hebben we met andere hulporganisaties contact gezocht om te kijken hoe dit gezin verder geholpen kan worden in de vorm van een aangepaste rolstoel of andere noodzakelijk (medische) hulpmiddelen. De moeder van de jongen is volledig afhankelijk van hulp vanuit de banjar (community) of andere hulporganisaties. Zij is niet in staat om te werken omdat de jongen niet alleen gelaten kan worden.

Mindervaliden krijgen in Nederland professionele hulp. Men wordt indien nodig opgevangen, verzorgd, er is speciaal onderwijs en men krijgt de juiste professionele ondersteuning. Daarnaast hebben speciaal opgeleide hulpverleners/begeleiders de juiste kennis om de meest effectieve helpende hand te bieden.

In Indonesië is dit niet het geval. Daar hebben ze nauwelijks hulpinstanties vanuit de overheid die speciale professionele hulp kunnen verlenen. Dit zorgt voor vervelende en ongewenste situaties. In veel gevallen gaan kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking niet naar school en krijgen geen speciale opvang of professionele hulp. Gelukkig zijn er op Bali wel hulporganisaties die zich samen inzetten voor mensen met een beperking. Samen met hen kunnen we meer betekenen! Zo zijn er speciale scholen die worden gefinancierd vanuit verschillende stichtingen om deze groep mindervaliden een kans te geven.

Stichting Bali Care Foundation vindt het belangrijk om de bevolking die zeer hulpbehoevend is ondersteuning op maat aan te bieden. Wij werken graag samen met andere lokale hulporganisaties om ervoor te zorgen dat deze bevolkingsgroep de zorg, educatie en medische hulpmiddelen krijgt die ze nodig hebben. Samen sterk voor Bali!

Wil jij ook iets bijdragen? Dat kan! Doe een gift via www.balicarefoundation.com/doneer/ of wordt maandelijkse donateur en help zo mee met de strijd tegen armoede op Bali. Namens de bevolking: bedankt!

CHANGE A LIFE TODAY

Zolang er armoede op Bali bestaat zullen wij ons met volle overtuiging in blijven zetten om de leefomstandigheden te verbeteren. Doneer vandaag en maak verschil!

DONEER NU