Project Description

Waarom is het uitdelen van voedselpakketten belangrijk?

Honger, een gevoel wat jij en ik gelukkig niet kennen. We zeggen regelmatig dat we honger hebben maar bedoelen dan dat we trek hebben, zin om wat te eten of zin in iets lekkers. We lopen naar de keuken, pakken een lekker tussendoortje uit de kast of koelkast of maken een heerlijke maaltijd klaar. Mocht er niets naar onze zin te vinden zijn dan gaan we snel naar de supermarkt, halen of bestellen een kant en klare maaltijd of boeken een tafeltje in een lunchroom of restaurant.
De kansarmen op Bali kennen het echte hongergevoel door en door maar hebben niet het geld of mogelijkheden om hun honger te stillen. Ondanks dat men er alles aan doet om de gezinsleden en zichzelf van voedsel te voorzien leven zij toch vaak langdurig met honger.

Bali Care Foundation ziet – zeker in kleine dorpjes ver weg van het toeristengebied – dat er een grote behoefte is aan voedselpakketten. Door een donatie te doen aan Bali Care Foundation kan je gezinnen voorzien van voedsel om hun familie te voeden.

Veel mensen kennen het hongergevoel niet. Dat is helaas op Bali wel anders.

Dirk Monsieurs • Penningmeester

Wat doen wij?

Bali Care Foundation koopt van gedoneerd geld voedselpakketten en in samenwerking met de lokale instanties en de community van het dorp worden deze pakketten verdeeld onder de families die het hard nodig hebben. Ons lokale vrijwilligersnetwerk blijft elke dag groeien om te zorgen dat de voedselpakketten bij de meest kwetsbare inwoners kunnen worden bezorgd! Meer informatie over onze ervaringen kun je lezen in onze blogs.

Hoe is een voedselpakket opgebouwd?

Bali Care Foundation deelt verschillende soorten voedselpakketten uit. Het meest voorkomende pakket bestaat uit:

– 5 kilo witte rijst;
– 1 liter olie;
– 1 doos met 20 zakjes mie;
– 1 krat van 30 eieren.

Totale kosten van bovenstaande pakket is afhankelijk van de koers en kost ongeveer € 12. Een gezin van 4 personen kan hier ongeveer 10 dagen van eten.

Wat kun jij doen?

Doet het jou ook goed om met een kleine donatie het hongergevoel van deze bevolkingsgroep te verminderen? Dat kan! Met jouw donatie van € 12 kunnen wij ervoor zorgen dat één familie wordt voorzien van het bovenstaande voedselpakket. Word donateur van Bali Care Foundation. Samen kunnen we meer betekenen.

CHANGE A LIFE TODAY

Zolang er armoede op Bali bestaat zullen wij ons met volle overtuiging in blijven zetten om de leefomstandigheden te verbeteren. Doneer vandaag en maak verschil!

DONEER NU