Actie Negara: Klein gebaar geeft een stukje meer vrijheid!

17 augustus 2020, de dag waarop Indonesië haar onafhankelijk viert, heeft Bali Care Foundation iets mogen betekenen voor de lokale bevolking. Op deze dag hebben we in Negara, in het westen van Bali, 3 mensen op leeftijd kunnen voorzien van een rollator/rolstoel en hierdoor een deel van hun vrijheid terug kunnen geven.

Geschreven door Kees Hermus

Bali Care Foundation staat voor nauwe samenwerking met banjars (lokale communities) en (hulp-)organisaties om zo meer te kunnen betekenen voor de hulpbehoevende bevolking op Bali. Doordat wij elkaars kracht gebruiken is ook deze mooie actie tot stand gekomen. Gezamenlijk hebben we dit project kunnen realiseren vooral door middel van het delen van resources. Samen sterk voor een samenleving zonder armoede.

We willen allemaal als we met pensioen gaan nog een lange tijd zelfstandig blijven. In de Westerse cultuur worden we goed opgevangen door sociale instanties die ons bijstaan als hulp/ondersteuning wenselijk of noodzakelijk is. In Indonesië is dit helaas niet vanzelfsprekend. Door dit project hebben we 2 gezinnen kunnen helpen. Het ene gezin bestaat uit vader en moeder – beiden op leeftijd – en een zoon van middelbare leeftijd. Beide ouders zijn niet meer in staat om zelfstandig te lopen en liggen hierdoor noodzakelijk een groot deel van de dag in bed. De zoon zorgt voor hen maar heeft niet de financiële middelen om meer voor hen te kunnen betekenen. Door vader en moeder beiden te voorzien van een rolstoel hebben ze een deel van hun vrijheid teruggekregen. Ze worden hierdoor uit hun isolement gehaald en kunnen hierdoor weer deelnemen aan het sociale leven. Voor hen heeft het leven weer wat meer inhoud en kleur gekregen. In het bijgevoegde fotoalbum krijg je een indruk van de situatie.

Naast bovenstaande familie hebben we een andere oudere vrouw kunnen voorzien van een rollator. Hierdoor is zij in staat om zichzelf te kunnen verplaatsen en zo kleine activiteiten uit te voeren zonder dat zij hiervoor hulp hoeft te vragen aan anderen.

Vind jij ook dat ouderen op Bali recht hebben op betere basisfaciliteiten zodat zij ook op hogere leeftijd nog op een prettige manier deel kunnen nemen aan het dagelijkse leven? Word donateur van Bali Care Foundation en maak het verschil.

CHANGE A LIFE TODAY

Zolang er armoede op Bali bestaat zullen wij ons met volle overtuiging in blijven zetten om de leefomstandigheden te verbeteren. Doneer vandaag en maak verschil!

DONEER NU