Project Description

Waarom is schoon drinkwater belangrijk?

Schoon drinkwater, hoe speciaal is dit? Dat wij in Nederland beschikken over schoon drinkwater is iets waar we in het dagelijks leven niet bij stilstaan. We zetten gewoon de kraan open, spoelen het toilet door, zetten de tuinsproeier aan en we kunnen onbeperkt over water beschikken. De kosten hiervoor vallen ook nog eens ontzettend mee en met een automatische afschrijving hoef je je geen enkel moment zorgen te maken over water.

Dit is in Indonesië en dus ook op Bali een heel ander verhaal. Inwoners beschikken niet vanzelfsprekend over schoon drinkwater. Op Bali wordt in gebieden waar geen natuurlijk schoon water is het regenwater gekookt of er worden ‘gallons’ (watertanks) aangeschaft. Balinezen die leven in armoede beschikken niet over voldoende financiële middelen om gas of gallons aan te schaffen. Dit betekent dat zij voor drinkwater afhankelijk zijn van het beschikbare regenwater en het water in beken en rivieren. Dit water is verontreinigd waardoor er grote kans is op allerlei ziektes.

Een waterfilter is een simpele en goedkope oplossing en filtert 99,99% van de schadelijke bacteriën uit het water

Mark Dam • Secretaris

Wat doen wij?

Bali Care Foundation wil hulpbehoevenden voorzien van een Tulip waterfilter. Het filtersysteem bestaat uit twee emmers, een filter en een kraantje. Deze relatief simpele en goedkope oplossing filtert 99,99% van de schadelijke bacteriën uit het water. Het filter zorgt voor veilig drinkwater wat bijdraagt aan een betere gezondheid en minder ziektes onder de armste bevolkingsgroep op Bali.

Wat kun jij doen?

Wil jij ook bijdragen aan de gezondheid van de hulpbehoevende inwoners van Bali? Dat kan! Voor ongeveer € 25 kunnen wij ervoor zorgen dat één familie wordt voorzien van een waterfilter waarmee het zeker twee jaar verzekerd is van schoon drinkwater. Door het simpele ontwerp is de filter door iedereen te gebruiken en hoeven er geen onnodige kosten worden gemaakt voor het aanschaffen van gallons of gastanks. Word donateur van Bali Care Foundation. Samen kunnen we meer betekenen.

CHANGE A LIFE TODAY

Zolang er armoede op Bali bestaat zullen wij ons met volle overtuiging in blijven zetten om de leefomstandigheden te verbeteren. Doneer vandaag en maak verschil!

DONEER NU